Čestitka ministrice Divjak povodom uspjeha hrvatskih učenika na 14. svjetskoj geografskoj olimpijadi

Poštovani,

čast mi je u ime Ministarstva znanosti i obrazovanja i u svoje osobno ime čestitati vam na uspjehu ostvarenom na 14. svjetskoj geografskoj olimpijadi - International Geography Olympiad (iGeo) koja je održana u Beogradu, od 2. do 8. kolovoza 2017.

Svjetska geografska olimpijada je međunarodno natjecanje iz geografije koje okuplja najbolje učenike svijeta, a naša reprezentacija koju su činili Srećko Kajić, Mihovil Penavić, Leo Radalj i Nikola Bišćan po broju ostvarenih bodova je među deset najboljih reprezentacija u svijetu.

Čestitam Srećku Kajiću, bivšem učeniku 4. razreda Gimnazije Matije Antuna Reljkovića iz Vinkovaca, odnosno budućem studentu istraživačkog studija geografije zagrebačkog PMF-a na osvojenom zlatnom odličju te Mihovilu Penaviću, učeniku 4. razreda Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića na osvojenom srebrnom odličju.

Također, čestitam i njihovim mentorima, dr.sc. Ivanu Šulcu i doc.dr. Ivanu Čanjevcu.

Poštovani mentori, zahvaljujem vam na potpori i vašem nesebičnom prenošenju znanja.

Dragi učenici, vi ste dokaz da se entuzijazam, rad i trud nagrađuju vrhunskim rezultatima. Pred vama su novi izazovi, odgovornosti i zadaće te vam želim da ih savladavate s jednakom izvrsnošću kao i do sada.

Ponosni smo na vas.

S osobitim poštovanjem,

MINISTRICA

prof. dr. sc. Blaženka Divjak