Erasmus studentska mreža Hrvatska proglašena najboljom u Europi - čestitka ministra Barišića

Poštovani članovi Erasmus studentske mreže Hrvatska,

primio sam vijesti o novom uspjehu Erasmus studentske mreže Hrvatska (Erasmus student Network Hrvatska - ESN Hrvatska), koja je u Berlinu osvojila nagradu za najbolju ESN državu u mreži koja broji čak 40 članica. Uz navedeno valja istaknuti i dobiveno priznanje pojedinih lokalnih podružnica - ESN Split i ESN Zagreb za vrijedan rad na promociji mobilnosti, kao i ESN Zadar za promicanje inkluzije i dostupnosti visokoga obrazovanja za studente s invaliditetom. Tim povodom upućujem Vam iskrene čestitke u ime Ministarstva znanosti i obrazovanja, kao i u svoje osobno ime.

Erasmus studentska mreža uspješno pridonosi izgradnji dinamične akademske sredine potičući akademsku mobilnost i stvaranje novih mogućnosti za mlade. Program Erasmus nije usmjeren samo na omogućavanje studiranja na inozemnim sveučilištima, već daje i priliku međukulturalne suradnje s ostalim pristupnicima programa iz cijeloga svijeta. Hvalevrijedna je činjenica da su u aktivnosti kojima se podržava europska integracija i interkulturalna razmjena uključeni volonteri, čime se dodatno potiču vrijednosti kao što su prijateljstvo, solidarnost i uvažavanje različitosti.

Još jednom primite moje srdačne čestitke na osvojenim nagradama, kao i želje za daljnjim uspješnim radom i vrijednim postignućima Erasmus studentske mreže Hrvatska.

Uz izraze osobitoga poštovanja

prof. dr. sc. Pavo Barišić,
ministar znanosti i obrazovanja