Informacija o uvjetima za dodjelu stipendije Vlade Slovačke Republike za Slovake koji žive u inozemstvu u akademskoj godini 2018./2019.

Vlada Slovačke Republike dodjeljuje stipendije za Slovake koji žive u inozemstvu u akademskoj godini 2018./2019.

Na temelju Programa suradnje Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i Ministarstva školstva, istraživanja i sporta Slovačke Republike bit će organiziran upis na sveučilišni integrirani preddiplomski i diplomski studij i doktorski studij u Slovačkoj Republici, s tim da budući studenti u Slovačkoj Republici imaju obvezu da u pripremnom razdoblju pohađaju (besplatni) tečaj slovačkoga jezika, počevši od 1. srpnja do 20. srpnja 2018. godine.

Nakon upisa na željeni studij stranoga jezika u kombinaciji sa studijskim programom iz skupine ponuđenih studijskih odsjeka (učiteljstvo, odgojiteljstvo i pedagoške znanosti, humanističke znanosti, društvene i bihevioralne znanosti, ali i zrakoplovni i svemirski inženjering i medicinske neuroznanosti) u Slovačkoj Republici, stipendist je obvezan pridržavati se termina početka studija, a najkasnije do 30. rujna 2018. godine.

Prijavu za tečaj slovačkoga jezika potrebno je poslati do 30. travnja 2018. godine na internetskoj stranici.

Stipendija koju dodjeljuje Vlada Slovačke Republike obuhvaća određenu naknadu u skladu s aktualnim financijskim uvjetima, a o čemu će svaki stipendist dobiti pismo s pravima i obvezama koje im donosi stipendija u Slovačkoj Republici.

Za više detalja potrebno je kontaktirati nadležnu Upravu za međunarodnu suradnju i europske poslove Ministarstva školstva, istraživanja i sporta Slovačke Republike s tim da je zadani rok za slanje elektroničke prijave s kompletnim (originalnim) materijalima 30. svibnja 2018. godine.