Konferencija za medije - Javni poziv za dostavu projektnih prijedloga Provedba Hrvatskoga kvalifikacijskog okvira na razini visokog obrazovanja u vrijednosti od čak 100 milijuna kuna

U srijedu, 14. ožujka, u Ministarstvu znanosti i obrazovanja s početkom u 10.30 sati održat će se konferencija za medije na kojoj ćemo predstaviti javni poziv za dostavu projektnih prijedloga Provedba Hrvatskoga kvalifikacijskog okvira na razini visokog obrazovanja u vrijednosti od čak 100 milijuna kuna.

Sredstvima ovog poziva omogućava se svim visokim učilištima da prijave projekte kojima će reformirati postojeće ili izraditi nove studijske programe i programe cjeloživotnog učenja prema HKO metodologiji. Ovaj poziv ujedno predstavlja i nastavak strukturnih reformi u visokom obrazovanju i konkretno povezivanje obrazovanja s tržištem rada.

O reformskim potezima na području visokog obrazovanja i aktivnostima s ciljem kvalitetnog obrazovanja koje će pripremiti pojedince za tržište rada govorit će ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak te državna tajnica prof. dr. sc. Branka Ramljak.