Ministar Barišić na humanitarnome koncertu Zaklade Prsten

Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić nazočio je humanitarnome koncertu Zaklade Prsten. Koncertom održanim 11. svibnja u Muzeju Mimara obilježena je jubilarna, deseta obljetnica djelovanja Zaklade.

„Ulaganje u djecu i mlade, u učenike i studente, u obrazovanje – to je nemjerljiva vrijednost. I to ne samo ulaganje u njihovo školovanje, nego i u odgoj, kako bismo osposobili mlade ljude za samostalan život“, istaknuo je ministar Barišić u svom govoru dodavši kako je upravo Udruga Prsten uspjela povezati odgoj i obrazovanje dajući u Zakladi potporu potrebitima tijekom izobrazbe te im ujedno pruža priliku da se uz Udrugu povežu sa svojim korijenima, baštineći vrijednosti tradicije kraja iz kojeg potječu.
Zaklada Prsten osnovana je 2007. godine sa svrhom stipendiranja učenika i studenata Hrvata u Bosni i Hercegovini, kao i onih podrijetlom iz BiH koji žive u Hrvatskoj. Zaklada tijekom školovanja stipendira studente i učenike slabijega imovinskog statusa, za što su članovi i prijatelji UBH Prsten do sada osigurali više od tri milijuna kuna.