Ministar Barišić s predstavnicom OECD-a Yuri Balfali

U Ministarstvu znanosti i obrazovanja održan je radni sastanak ministra prof. dr. sc. Pave Barišića i suradnika s predstavnicom OECD-a Yuri Balfali. Ministar Barišić izvijestio je gospođu Balfali o aktivnostima Ministarstva na sveobuhvatnoj reformi školstva, istaknuvši je kao ključni prioritet Ministarstva znanosti i obrazovanja. Ministar je naglasio kako se koncept reforme koji zagovara Ministarstvo temelji na načelima pluralnosti i uključivosti.

Gđa Balfali zahvalila je na organiziranju sastanka te izvijestila o aktivnostima OECD-a s naglaskom na međunarodnim mjerenjima koje organizacija provodi. Izrazila je zadovoljstvo što se vizija Ministarstva poklapa s OECD-ovim viđenjem razvoja školstva koji naglasak stavlja na kvalitetu i nastavnike. „Unatoč specifičnostima, iskustva drugih zemalja mogu biti korisna u definiranju ključnih smjernica reformskih procesa“, istaknula je Balfali.

Sastanku je nazočila voditeljica Ekspertne radne skupine za provođenje kurikularne reforme dr. sc. Jasminka Buljan Culej koja je naglasila namjeru povezivanja rezultata međunarodnih istraživanja s reformskim procesima.

Obje strane zaključno su potvrdile važnost bliske suradnje i partnerskoga odnosa. Nakon sastanka održana je prezentacija „Excellence, equity and well-being: what we can learn from PISA for policy making” kojoj su nazočili i predstavnici sektorskih agencija.

OECD je međunarodna ekonomska organizacija osnovana 1960. godine. Organizacija promovira politike za unaprjeđenje ekonomske i socijalne dobrobiti te predstavlja svojevrstan forum u kojem vlade mogu zajednički raditi, dijeliti iskustva i tražiti zajednička rješenja.