Ministar posjetio Osnovnu i Srednju školu Bol na Braču

Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić posjetio je u srijedu, 17. svibnja, Osnovnu i Srednju školu Bol. U sklopu prigodnoga programa učenici su izveli tradicionalne bračke pjesme, a učenik Arsen Kojdić, mentorice Branke Šesnić, oduševio je nazočne autorskom pričom „Kokoše“. Učenici i djelatnici škola pripremili su i izložbene štandove s tradicijskim bračkim proizvodima. Ministar je pohvalio rad nastavnika i ravnatelja bolskih škola koji ostvaruju dobre rezultate, što potvrđuje i odličje na svjetskom natjecanju u robotici.

„Osobito me raduje svjedočiti darovitosti i talentima koje sam imao priliku vidjeti tijekom vaših nastupa. Prisjećam se priče o talentu - neki imaju talent, zakopaju ga i čuvaju, dok drugi taj talent iskoriste i učine nešto za zajednicu. Poželio bih vam da iskoristite svoje talente, da ih ne skrivate, već da ih dalje razvijate“, istaknuo je ministar Barišić.

Ministar je posjetio i zgradu bolske škole na Rudini koju je pohađao za vrijeme srednjoškolskih dana. Dočekali su ga ravnateljica Srednje škole Sani Bodlović, ravnatelj Osnovne škole Bartul Bakulić, načelnik općine Tihomir Marinković i ministrov razrednik, prof. filozofije Marijo Rončević. U razgovoru, ministar se prisjetio i nastavnika koji su mu predavali za vrijeme školovanja istaknuvši da mu je iznimno drago vidjeti razrednika koji je utjecao na izbor njegova životnoga poziva.