Ministrica Divjak na okruglome stolu o zakonskom uređenju sustava znanosti i visokog obrazovanja

Ministrica znanosti i obrazovanja, prof. dr. sc. Blaženka Divjak, bila je na okruglome stolu Nezavisnoga sindikata znanosti i visokog obrazovanja na temu zakonskog uređenja znanstvene djelatnosti i visokog obrazovanja.

„Došla sam na okrugli stol danas isključivo kao pažljiva slušateljica jer mislim da je ovaj zakon previše ozbiljan okvir za sve dionike u obrazovanju i da si osoba koja vodi resor ne može dopustiti da ne sudjeluje u ovako javnoj raspravi. Inače nam u društvu treba malo više aktivnog slušanja i svojim primjerom želim pokazati način na koji mislim voditi resor obrazovanja - dijalogom i otvorenošću, bez svađa i podjela“, istaknula je ministrica Divjak.

Sudionici okrugloga stola bili su prof. dr. sc. Frane Staničić, predsjednik Povjerenstva za izradu Nacrta prijedloga izmjena i dopuna Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju, doc. dr. sc. Tomislav Sokol, pomoćnik ministra znanosti i obrazovanja i zamjenik predsjednika Povjerenstva, prof. dr. sc. Igor Radeka, predsjednik Sindikata znanosti i član Povjerenstva, prof. dr. sc. Neven Budak, bivši predsjednik Posebnoga stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije, prof. dr. sc. Vedran Mornar, bivši ministar znanosti, obrazovanja i sporta, doc. dr. sc. Marija Brajdić Vuković s Hrvatskih studija te Ana Petošić, glavna tajnica Sindikata znanosti.

Nacrt prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju objavljen je na mrežnoj stranici e-Savjetovanja i dan u javnu raspravu 22. svibnja 2017. godine.