Ministrica Divjak otvara dugo očekivane edukacije učitelja u sklopu kurikularne reforme

Ministrica Divjak u četvrtak u 17h započet će prvim webinarom dugo iščekivani proces edukacije učitelja u sklopu kurikularne reforme.

Predavanje ministrice Divjak u obliku webinara govorit će o ključnim promjenama paradigme učenja i poučavanja te transformaciji kurikuluma iz učenja sadržaja napamet prema ishodima učenja.

„Ovakav način edukacije predstavlja iskorak Ministarstva prema suvremenim metodama profesionalnoga razvoja učitelja te omogućava izravan i dvosmjeran pristup informacijama svakom obrazovnom djelatniku“, istaknula je pomoćnica ministrice Lidija Kralj.

Uvodnome webinaru uživo će moći prisustvovati čak 750 sudionika koji će imati priliku i postavljati pitanja ministrici tijekom samog predavanja. Webinar ministrice Divjak u četvrtak u 17h uživo možete pratiti u virtualnoj učionici MZO-a: https://connect.carnet.hr/mzo

Snimka predavanja bit će dostupna svima zainteresiranima na posebnome kanalu Ministarstva znanosti i obrazovanja: https://meduza.carnet.hr/index.php/media/videos?pack=462

Pomoćnica ministrice Lidija Kralj, ujedno i moderatorica uvodnoga webinara, dodatno ističe kako je webinar „samo jedan od oblika edukacije koje u Ministarstvu pripremaju za učitelje koji moraju spremno dočekati novosti koje donosi kurikularna reforma“.

Iz Ministarstva poručuju kako će ovo biti prvi u nizu webinara koji će se održavati do početka pilot-projekta kurikularne reforme u školskoj godini 2018./19.