Ministrica Divjak u NCVVO-u: Sigurnosni aspekt provedbe državne mature je prioritet

Ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak posjetila je u utorak, 13. lipnja, Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja. Riječ je o prvome radnom posjetu ministrice Divjak koji je realiziran prigodom intenzivnog razdoblja provedbe državne mature.

Ministrica je održala sastanak s ravnateljicom Centra Majom Jukić i članovima Upravnog vijeća. Na sastanku je prezentiran rad Nacionalnoga centra, aktivnosti i planovi u nadolazećem razdoblju. Ravnateljica Centra izvijestila je predstavnike Ministarstva o tijeku provedbe državne mature.

Nakon uvodnog predstavljanja, ministrica Divjak istaknula je važnost sigurnosnoga aspekta u provedbi državne mature. „Izuzetno mi je drago što sam se imala prilike osobno uvjeriti kako sve službe rade punom parom kako bi se ovaj iznimno važan proces uspješno realizirao. Zahvaljujem ravnateljici i djelatnicima Nacionalnoga centra na predstavljanju aktivnosti i želim im puno uspjeha u svim projektima koje provode. Ministarstvo im je otvoreno za suradnju i pomoć. Od Nacionalnoga centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja očekuje se i suradnja u provođenju stipendija za STEM područje, koje bi bile dostupne i brucošima.“

Govoreći o planovima u svojemu mandatu, ministrica je ponovila kako je temeljni cilj maksimalna depolitizacija svih procesa u obrazovanju.