Najava: Predstavljanje OECD-ova izvještaja ''Pregled inovacijske politike u Republici Hrvatskoj''

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta u suradnji s Organizacijom za ekonomsku suradnju i razvitak (OECD) organizira javno predstavljanje OECD-ova izvještaja ''Pregled inovacijske politike u Republici Hrvatskoj''. Predstavljanje će se održati 23. siječnja 2015. godine u Konferencijskoj dvorani Ministarstva s početkom u 11 sati.

Pregled hrvatske inovacijske politike pripremila je OECD-ova Uprava za znanost, tehnologiju i industriju. Izvještaj obuhvaća pregled ključnih postignuća i izazova hrvatskoga inovacijskog sustava te daje preporuke za jačanje znanosti, tehnologije i inovacija, kao i mogućnosti integracije u Europski istraživački prostor uz pomoć strukturnih fondova i programa Obzor 2020.

Svrha predstavljanja je osigurati relevantne informacije širokom krugu dionika u Hrvatskoj, uključujući državne dužnosnike, poduzetnike, istraživače i širu javnost.

OECD-ov izvještaj predstavit će Gernot Hutschenreiter iz OECD-ove Uprave za znanost, tehnologiju i industriju. ''Strategiju poticanja inovacija 2014. - 2020.'' predstavit će pomoćnik ministra gospodarstva Tomislav Radoš.

U sklopu javnog predstavljanja planiran je i okrugli stol na temu ''Uspješan transfer znanja i tehnologije''. Svrha okrugloga stola je istaknuti uspješan transfer znanja i tehnologije te primjere dobre suradnje između akademske zajednice i gospodarskoga sektora, kao i odgovoriti na sljedeća pitanja:

  • u kojoj mjeri strateški dokumenti iz područja istraživanja, razvoja i inovacija odgovaraju potrebama pojedinih organizacija;
  • koliko su pojedine mjere predviđene donesenim dokumentima primjenjive;
  • je li transfer znanja zastupljen na odgovarajući način i u dovoljnoj mjeri u tim strateškim dokumentima.

Molimo da svoje prijave za sudjelovanje dostavite na e-mail, najkasnije do 21. siječnja 2015. godine.

Prijenos u živo možete pratiti ovdje.