Najava: Svečanost uručivanja ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu Poziva „Internacionalizacija visokog obrazovanja“

U petak, 12. listopada 2018. godine, s početkom u 10.00 sati u Ministarstvu znanosti i obrazovanja održat će se svečanost uručivanja ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu Poziva „Internacionalizacija visokog obrazovanja“ iz Europskoga socijalnog fonda (ESF), Operativnoga programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020.“.

U svrhu poboljšanja kvalitete i relevantnosti visokog obrazovanja internacionalizacijom javna i privatna visoka učilišta prijavila su projekte te će provoditi aktivnosti razvoja, uspostave i/ili izvedbe združenih studija (diplomskih i poslijediplomskih) na stranim jezicima te razvoja i/ili izvedbe studijskih i/ili obrazovnih programa, kao i modula i kolegija na stranim jezicima u području prirodnih, biotehničkih i tehničkih znanosti, biomedicine i zdravstva.

Na svečanosti će biti uručeni ugovori dobitnicima bespovratnih sredstava za 30 projekata u ukupnoj vrijednosti od 50.000.000,00 kuna.

Ugovore će dobitnicima uručiti prof. dr. sc. Blaženka Divjak, ministrica znanosti i obrazovanja i ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, gosp. Mile Živčić.