Najava za petak, 14. rujna

Nakon dvije godine Europska noć istraživača, najveći popularno-znanstveni događaj u Europskoj uniji koji je samo lani privukao više od milijun posjetitelja, vraća se u Hrvatsku. Ministarstvo znanosti i obrazovanja koordinator je dvogodišnjeg projekta Techno-Past Techno-Future: European Researchers´ Night, financiranog u sklopu Obzora 2020. s više od 2,5 milijuna kuna. U realizaciji projekta uz Ministarstvo sudjeluje još 17 partnera iz cijele Hrvatske.

Europska noć istraživača je dugogodišnja inicijativa Europske komisije kojoj je naglasak na popularizaciji znanosti, osvještavanju javnosti o važnosti „znanosti u društvu i za društvo“, o važnosti rada znanstvenika i istraživača, kao i o europskim i nacionalnim politikama u znanosti, a obilježava se svake godine zadnjeg petka u mjesecu rujnu diljem Europe.

Projekt i aktivnosti ovogodišnje Europske noći istraživača bit će predstavljeni na konferenciji za medije koja će se održati u petak, 14. rujna, u 12 sati u Ministarstvu znanosti i obrazovanja (Multimedijalna dvorana u prizemlju, Donje Svetice 38, Zagreb). Konferenciju će otvoriti ministrica znanosti i obrazovanja, prof. dr. sc. Blaženka Divjak.