Najava za utorak, 15. svibnja

Ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak sudjelovat će sutra, u utorak, 15. svibnja, na sljedećim događajima.

U organizaciji Hrvatske akademske i istraživačke mreže - CARNET u 10.30 sati ministrica će sudjelovati na otvorenju Regionalnih obrazovnih centara (ROC-ova) u Prvoj gimnaziji Varaždin, Ul. Petra Preradovića 14, Varaždin. ROC-ovi se otvaraju u sklopu provedbe pilot-projekta e-Škole te će biti istodobno otvoreni u pet hrvatskih gradova: Osijeku, Rijeci, Splitu, Varaždinu i Zagrebu. Program će uključiti videokonferencijska javljanja iz svih ostalih centara te kratki ogledni sat o korištenju informacijsko-komunikacijske tehnologije u nastavi.

U 13 sati u Ministarstvu znanosti i obrazovanja (Multimedijalna dvorana u prizemlju) održat će se potpisivanje Kolektivnoga ugovora za zaposlenike u osnovnoškolskim ustanovama te Kolektivnoga ugovora za zaposlenike u srednjoškolskim ustanovama. Ugovore će potpisati ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak, predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem te predsjednik Nezavisnoga sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske Branimir Mihalinec.