Natječaj za dodjelu stipendija Vlade Mađarske u akademskoj godini 2018./2019.

Na temelju Programa suradnje između Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i Ministarstva ljudskih resursa Mađarske u područjima obrazovanja i znanosti, Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Agencija za mobilnost i programe Europske unije raspisuju

NATJEČAJ ZA DODJELU STIPENDIJA VLADE MAĐARSKE
U AKADEMSKOJ GODINI 2018./2019.

1. za semestralni/djelomičan studij
trajanje stipendije: 3 do 10 mjeseci

  •  za studente preddiplomskog, diplomskog i doktorskog studija, upisane na visoka učilišta u RH.

Prioritet imaju studenti mađarskoga jezika i književnosti, kao i studenti integriranoga sveučilišnog studija (medicina, stomatologija, farmacija, veterina, pravo, arhitektura itd.). Studenti moraju imati završen minimalno jedan semestar na svome matičnome visokom učilištu.

Stipendije se dodjeljuju samo za studijske programe na mađarskome jeziku (osim za područje umjetnosti gdje su prihvatljivi i programi na engleskome jeziku).

2. za kratki i dugi istraživački boravak
trajanje stipendije: od 3 dana do 10 mjeseci

  •  istraživački boravak u trajanju od 3 do 29 dana

A) poslijediplomski studij i istraživanje: za studente koji su završili sveučilišni diplomski studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij te za doktorande koji žele provesti istraživanje u Mađarskoj.
B) postdoktorski studij i istraživanje: za kandidate koji su stekli akademski stupanj doktora znanosti te žele provesti istraživanje u Mađarskoj.

  •  istraživački boravak u trajanju od 1 do 10 mjeseci

A) za studente koji su završili sveučilišni diplomski studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij.
B) za postdoktorande koji žele provesti istraživanje u Mađarskoj.
Doktorandi se ne mogu prijaviti za dugi istraživački boravak. Za duže boravke prijave se podnose za stipendije za semestralan/djelomičan studij.

3. za cjelokupni preddiplomski, diplomski i doktorski studij
trajanje stipendije: 36/24/36 mjeseci

  •  za kandidate koji su završili srednjoškolsko obrazovanje te studente koji su završili sveučilišni preddiplomski studij te sveučilišni diplomski studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij.

Stipendije se dodjeljuju samo za studijske programe na mađarskome jeziku (osim za područje umjetnosti gdje su prihvatljivi i programi na engleskome jeziku).

Detaljne informacije o stipendijama i o postupku prijave dostupne su u dokumentu u prilogu te na mrežnim stranicama organizacije Tempus Public Foundation.

Svi zainteresirani kandidati moraju izvršiti on-line prijavu na mrežnoj stranici organizacije Tempus Public Foundation do 28. veljače 2018. do 23.00 sata za semestralni/djelomičan studij te do 30. siječnja 2018. do 23.00 sata za cjelokupan studij te istraživački boravak i u istom roku Agenciji za mobilnost i programe EU-a poštom dostaviti:

  • 1 primjerak cjelokupne odgovarajuće dokumentacije navedene u tekstu natječaja (uključuje i mađarski prijavni obrazac) na hrvatskome ili engleskome jeziku (osim prihvatnog pisma i dokaza o znanju mađarskoga jezika, koji mogu biti i na mađarskome jeziku) ovisno o vrsti stipendije. Ne treba dostavljati originalne dokumente, moguće je dostaviti i preslike.
  • 1 originalan primjerak prijavnog on-line obrasca Agencije za mobilnost i programe EU-a dostupnog na: http://www.mobilnost.hr/prijava_za_stipendiju/
  •  Obrazac prvo treba ispuniti i podnijeti on-line na navedenome linku te ga zatim  otisnuti, potpisati i poslati originalan primjerak Agenciji za mobilnost i programe EU-a,

na adresu:

AGENCIJA ZA MOBILNOST I PROGRAME EUROPSKE UNIJE
Frankopanska ul. 26, 10 000 Zagreb,
uz naznaku „Za stipendije Vlade Mađarske“.

Korisne upute za pripremu dokumentacije možete pronaći ovdje.

Upiti se šalju na e-mail adresu: bilaterala@mobilnost.hr

Prijavom na natječaj kandidati daju privolu Agenciji za mobilnost i programe Europske unije za prikupljanje i obradu njihovih osobnih podataka (koje su ustupili prijavom) u svrhu provedbe natječaja i suglasnost za korištenje podataka prilikom objave rezultata natječaja (ime i prezime) na mrežnoj stranici Agencije.