Natječaj za dodjelu stipendija za preddiplomsko/diplomsko i studijsko usavršavanje u Republici Makedoniji u akademskoj godini 2018./2019.

Na temelju Programa suradnje u području znanosti, tehnologije i obrazovanja između Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske i Ministarstva obrazovanja i znanosti Republike Makedonije, potpisanog 23. veljače 2015. godine, Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i Agencija za mobilnost i programe Europske unije raspisuju natječaj za dodjelu stipendija za preddiplomsko/diplomsko i studijsko usavršavanje u Republici Makedoniji u akademskoj godini 2018./2019. Hrvatskim državljanima nude se sljedeće kategorije stipendija:

1. jedna (1) stipendija za redoviti preddiplomski/diplomski studij iz područja makedonskoga jezika i književnosti (u trajanju 1 akademske godine);

2. stipendije za studijske boravke u svim područjima znanosti, u pojedinačnom trajanju od 1 do 2 mjeseca (ukupno 8 mjeseci);

3. dvije (2) stipendije za sudjelovanje u radu ljetne škole makedonskoga jezika na Ohridu.

Korisne upute za pripremu prijavne dokumentacije možete pronaći ovdje.

Prijavni obrazac i popis dokumentacije nalaze se u dokumentu u prilogu.

Prijavi treba priložiti i jedan primjerak otisnutoga ispunjenog on-line obrasca na hrvatskome jeziku koji je dostupan na stranici.

Rok za predaju prijava za stipendije je 20. ožujka 2018. godine.

Popunjene prijavne obrasce i popratnu dokumentaciju (original i dvije preslike na makedonskome ili engleskome jeziku) potrebno je poslati u tri primjerka (osim on-line obrasca na hrvatskome jeziku, koji se šalje u jednom primjerku) na adresu:

AGENCIJA ZA MOBILNOST I PROGRAME EUROPSKE UNIJE
Frankopanska ul. 26
10 000 Zagreb
s naznakom: „Za stipendije Vlade Republike Makedonije“

Upiti se šalju na e-mail adresu: bilaterala@mobilnost.hr