Natječaj za upis polaznika na Diplomatsku akademiju Ministarstva vanjskih poslova Ruske Federacije za 2017./18. akademsku godinu

Diplomatska akademija Ministarstva vanjskih poslova Ruske Federacije objavljuje natječaj za upis na poslijediplomski studij u akademskoj godini 2017./18. za redoviti i izvanredni studij na sljedećim programima:

• Povijesne znanosti i arheologija (smjer „Povijest međunarodnih odnosa i vanjske politike“)
• Ekonomija (smjer „Svjetska ekonomija“)
• Pravo (smjer „Međunarodno pravo, Europsko pravo“)
• Političke znanosti i regionalne studije (smjer „Političke institucije, procesi i tehnologije“ i „Politički problemi međunarodnih odnosa, globalnog i regionalnog razvoja“).

Studij je besplatan, redoviti studenti na poslijediplomskom studiju mogu dobiti smještaj u studentskome domu (ako bude slobodnih mjesta) na trošak polaznika. Obvezno je znanje ruskoga jezika. Više informacija o studiju, popis dokumenata potrebnih za upis, obrasci zahtjeva objavljeni su na mrežnoj stranici Akademije: http://www.dipacademy.ru/, u odjeljku „Upisi“ - „Aspirantura“.

Upisni dokumenti predaju se izravno u Dekanat za pripreme znanstveno-pedagoškog osoblja više kvalifikacije Diplomatske akademije MVP-a RF (Ostoženka ul. 53/2, soba 349) u razdoblju od 28. kolovoza do 8. rujna 2017. Prije podnošenja zahtjeva na odabranoj katedri obavlja se razgovor s kandidatima (planira se u svibnju/lipnju 2017. godine). Prijemni ispiti za poslijediplomski studij održat će se od 13. do 22. rujna 2017. Nastava počinje 2. listopada 2017.

Zainteresirani kandidati trebaju se javiti do 30. svibnja 2017. Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Ruskoj Federaciji uz obveznu dostavu sljedećih dokumenata:

  • Vlastoručno potpisano pismo s iskazom interesa za vrstu i smjer studija na koji se prijavljuje, oblik studija (redoviti/izvanredni);
  • Potvrda o završenome prethodnome obrazovnom stupnju;
  • Potvrda o znanju ruskoga jezika;
  • Kontakti (telefon, elektronička pošta);
  • Kopija putovnice.

Navedeno se dostavlja na:

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Ruskoj Federaciji
Korobejnikov pereulok 16/10
119 034 Moskva
fax: +7 495 637 46 24;
e-mail: crorus@mvep.hr

Kontakt osoba:
Maja Foretić Pećnik, ministar savjetnik
tel: +7 495 785 40 70;
mob: +7 985 463 75 91;
e-mail: mforetic@mvep.hr