Obavijest korisnicima

Poštovani korisnici, obavještavamo vas da je službena web stranica Ministarstva znanosti i obrazovanja promijenila domenu i od sada je dostupna na adresi www.mzo.hr.

O promjenama domena web aplikacija Ministarstva bit ćete obaviješteni.

Hrvatski

Potpisan Memorandum o suradnji na istraživanjima fuzije

Hrvatski

Ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak potpisala je 20. lipnja u Madridu Memorandum o razumijevanju o suradnji na istraživanjima fuzije između Ministarstva znanosti i obrazovanja RH i Ministarstva znanosti, inovacija i sveučilišta Kraljevine Španjolske.

Izvješće o provedenom savjetovanju – Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o Nacrtu prijedloga Odluke o donošenju Nacionalnog kurikuluma za strukovno obrazovanje

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je izvješće o provedenom savjetovanju - Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o Nacrtu prijedloga Odluke o donošenju Nacionalnog kurikuluma za strukovno obrazovanje, a koje je provedeno u razdoblju od 9. do 16. svibnja 2018.

Hrvatski

ERA PerMed - obavijest o ažuriranoj verziji teksta Poziva na dostavu projektnih prijedloga i Uputa za prijavitelje

Objavljena je ažurirana verzija teksta Poziva na dostavu projektnih prijedloga i Uputa za prijavitelje za trenutni Poziv na dostavu projektnih prijedloga 2018. godine „Istraživački projekti u personaliziranoj medicini – pametna kombinacija pretkliničkih i kliničkih istraživanja s pomoću podatkovnih i ICT rješenja”.

Hrvatski

Divjak sa španjolskim ministrom, bivšim astronautom, potpisuje suradnju o istraživanju fuzije

Na poziv španjolskoga ministra znanosti, inovacija i sveučilišta Pedra Duquea u službeni posjet Madridu od 19. do 21. lipnja odlazi ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak. Tijekom posjeta predviđeno je potpisivanje Memoranduma o razumijevanju o suradnji na istraživanjima fuzije između dvaju ministarstava.

Hrvatski

Divjak: Kreće opremanje 73 'Škole za život' - od laboratorija za fiziku do glazbenih instrumenata

Ministarstvo znanosti i obrazovanja osiguralo je 13,5 milijuna kuna za opremanje 73 eksperimentalne škole. Školama je na raspolaganju iznos od 100.000 do 250.000 kuna, ovisno o ukupnome broju učenika pojedine škole prijavljene u eksperimentalni program 'Škola za život' koji na jesen kreće u hrvatskim školama.

Hrvatski

Ministrica Divjak obišla natjecanje učenika u robotici i programiranju

Hrvatski

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak u subotu je u Tehnološkom parku na Zagrebačkom velesajmu obišla završno natjecanje najboljih osnovnoškolskih timova u robotici i programiranju Superfinale Croatian Makers lige, te dala podršku tom projektu koji na raznim razinama okuplja više od 500 škola diljem Hrvatske.

Ministrica Divjak pozvala sve da se dobro pripreme za sljedeću školsku godinu

Hrvatski

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak zahvalila je svima dionicima obrazovanja na radu u školskoj godini koja se privodi kraju, zaželjela im ugodne praznike i pozvala da se dobro pripreme za sljedeću školsku godinu.