Obavijest korisnicima

Poštovani korisnici, obavještavamo vas da je službena web stranica Ministarstva znanosti i obrazovanja promijenila domenu i od sada je dostupna na adresi www.mzo.hr.

O promjenama domena web aplikacija Ministarstva bit ćete obaviješteni.

Hrvatski

Divjak najavila dodatnu podršku znanstvenicima koji sudjeluju u projektima ERC-a

Hrvatski

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak je u petak, nakon susreta s predsjednikom Europskog istraživačkog vijeća Jean-Pierrom Bourguignonom, najavila kako će Hrvatska dodatno pomoći onim znanstvenicima koji su dobili darovnicu te europske institucije, ali i onima koji su koji su tome bili blizu i ispunjavaju kriterije.

Stipendija za istraživanje u sklopu izrade doktorskoga rada na Institutu Wirth za austrijske i srednjoeuropske studije Sveučilišta Alberta u Edmontonu, Kanada

Stipendija je namijenjena istraživanju u sklopu izrade doktorskoga rada u akademskoj godini 2018./2019. na Institutu Wirth za austrijske i srednjoeuropske studije Sveučilišta Alberta u Edmontonu.

Hrvatski

Natječaj „Najljepši školski vrtovi 2018."

Hrvatska radiotelevizija i Ministarstvo znanosti i obrazovanja pozivaju sve vrtiće, osnovne i srednje škole te srodne odgojno-obrazovne ustanove za djecu i mladež u Hrvatskoj da se jave na natječaj „Najljepši školski vrtovi 2018.".

Hrvatski

Divjak: Za zanimanja IV. industrijske revolucije osigurano 100 milijuna kuna

Hrvatski

Ministarstvo znanosti i obrazovanja (MZO) osiguralo je 100 milijuna kuna za reformu postojećih ili izradu novih studijskih programa i programa cjeloživotnog učenja sukladno metodologiji Hrvatskoga kvalifikacijskog okvira (HKO) za zanimanja IV. industrijske revolucije, istaknula je u srijedu ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

Odgovori na česta pitanja vezana uz Javni poziv za dostavu eksperimentalnih udžbenika i eksperimentalnih nastavnih sredstava za provedbu programa „Škola za život“

U nastavku donosimo pojašnjenja i odgovore na često postavljena pitanja vezana uz Eksperimentalne nastavne materijale koji su predmet ovog Javnog poziva. Dokument će se proširivati i nadopunjavati novim pojašnjenjima i odgovorima na pitanja koja će pristizati.

Hrvatski

Ministrica Divjak: Sve ide po planu za eksperimentalno provođenje kurikularne reforme

Hrvatski

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak izjavila je u utorak da sve ide po planu za eksperimentalno provođenje kurikularne reforme koja se od jeseni treba uvesti u 60 do 70 osnovnih i srednjih škola u svim dijelovima Hrvatske.

Održana završna konferencija istraživanja EUROSTUDENT VI

Međunarodna završna konferencija istraživanja EUROSTUDENT VI održana je 6. i 7. ožujka 2018. u Berlinu, Njemačka. Na završnoj konferenciji prezentirani su komparativni rezultati istraživanja EUROSTUDENT VI: Socijalni i ekonomski uvjeti studentskoga života u Europi, u kojem je sudjelovalo 28 zemalja Europskoga prostora visokog obrazovanja.

Hrvatski