Objavljen Javni natječaj za izbor kandidata za voditelja i dvanaest članova Ekspertne radne skupine za provođenje kurikularne reforme

Hrvatski

Ministarstvo znanosti i obrazovanja, na prijedlog Posebnoga stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije i koordinaciju strategija i djelovanja na području obrazovanja i znanosti objavljuje Javni natječaj za izbor kandidata za voditelja i dvanaest članova Ekspertne radne skupine za provođenje kurikularne reforme.

Obavijest korisnicima

Poštovani korisnici, obavještavamo vas da je službena web stranica Ministarstva znanosti i obrazovanja promijenila domenu i od sada je dostupna na adresi www.mzo.hr.

O promjenama domena web aplikacija Ministarstva bit ćete obaviješteni.

Hrvatski

Ministrica Divjak: Vjerujem da ćemo uspjeti u reformi

Prvi rezultati projekta eksperimentalnog uvođenja kurikularne reforme, koje je Ministarstvo znanosti i obrazovanja počelo prije nekoliko mjeseci, vidjet će se za godinu-dvije, ali s terena signali govore da su učitelji spremni i ja vjerujem da ćemo uspjeti, kazala je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak u Facebook Live intervjuu na njezinom profilu.

Hrvatski

Ministrica Divjak izrazila zadovoljstvo radom učenika na programiranju

Hrvatski

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak izrazila je zadovoljstvo radom učenika na programiranju nakon što je zajedno s osnivačem Instituta za razvoj i inovativnost mladih Nenadom Bakićem posjetila Osnovnu školu „Eugen Kvaternik“ u Velikoj Gorici, jednu od škola uključenih u projekt ProMikro.

Objava odgovora na postavljena pitanja - PRVI DIO za Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Internacionalizacija visokog obrazovanja“

Hrvatski

Vezano uz otvoreni Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Internacionalizacija visokog obrazovanja“, obavještavamo vas da su objavljeni odgovori na postavljena pitanja. Odgovori na postavljena pitanja bit će objavljeni nekoliko puta kako bismo potencijalnim prijaviteljima pružili pravodobne informacije potrebne za pripremu projektnih prijedloga.

Objava o pomicanju rang-lista za dodjelu državnih STEM stipendija

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavljuje pomicanje rang-lista za dodjelu državnih stipendija u STEM područjima znanosti za akademsku godinu 2017./2018.

Hrvatski

Obavijest o savjetovanju sa zainteresiranom javnošću o Prijedlogu Akcijskog plana provedbe Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije

Svrha savjetovanja je dobiti povratnu informaciju o Prijedlogu Akcijskog plana te nakon provedenoga postupka savjetovanja donijeti konačnu odluku o njegovu donošenju. Savjetovanje je otvoreno 15. siječnja i traje sve do 14. veljače 2018. godine.

Hrvatski

Uredba o dopuni Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju

Hrvatski

Vlada Republike Hrvatske donijela je na prijedlog Ministarstva znanosti i obrazovanja Uredbu o dopuni Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju koja je objavljena 28. prosinca 2017. godine u Narodnim novinama, broj: 131/17, te je stupila na snagu prvog dana od dana objave u Narodnim novinama.

Natječaj za dodjelu nagrada Akademije tehničkih znanosti Hrvatske za 2017. godinu

Akademija tehničkih znanosti Hrvatske raspisala je Natječaj za dodjelu nagrada Akademije tehničkih znanosti Hrvatske za 2017. godinu. Natječaj je otvoren od 20. prosinca 2017. godine do 20. veljače 2018. godine.

Hrvatski