Odobren četrnaesti ciklus hrvatsko-njemačkih znanstvenoistraživačkih projekata između MZO-a i DAAD-a za 2019./2020. godinu

Tijekom svibnja i lipnja 2018. godine bio je otvoren četrnaesti ciklus natječaja u sklopu Programa zajedničkog poticanja razmjene sudionika u projektima između Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i Njemačke službe za akademsku razmjenu (DAAD), koji je potpisan 23. svibnja 2005. godine. Na natječaj je pristiglo 20 projektnih prijedloga.

Protokol o odabiru hrvatsko-njemačkih projekata potpisan je 24. prosinca 2018. godine. Odabrano je deset projekata u trajanju od dvije godine, pri čemu sufinanciranje s hrvatske strane iznosi do 3.000 eura godišnje po projektu, a s njemačke strane najviše do 5.500 eura godišnje po projektu. Od deset odabranih projekata, šest ih je iz područja prirodnih znanosti, dva iz područja tehničkih znanosti te dva iz područja biomedicine i zdravstva.

Sljedeći natječaj za prijavu hrvatsko-njemačkih znanstvenoistraživačkih projekata bit će objavljen u travnju 2019. godine.