Održana završna konferencija istraživanja EUROSTUDENT VI

Međunarodna završna konferencija istraživanja EUROSTUDENT VI održana je 6. i 7. ožujka 2018. u Berlinu, Njemačka.

Na završnoj konferenciji prezentirani su komparativni rezultati istraživanja EUROSTUDENT VI: Socijalni i ekonomski uvjeti studentskoga života u Europi, u kojem je sudjelovalo 28 zemalja Europskoga prostora visokog obrazovanja. Podaci iz istraživanja EUROSTUDENT VI osiguravaju značajne indikatore o stanju socijalne dimenzije u zemljama Bolonjskoga procesa. EUROSTUDENT teme pokrivaju sve aspekte studentskoga života: dostupnost visokog obrazovanja, uvjete studiranja, života i rada, iskustvo mobilnosti, kao i samoprocjenu studenata o njihovu životu.

Podaci prikupljeni istraživanjem EUROSTUDENT VI analizirani su na razini svake države, a pripremljene su i mnogobrojne tematske analize koje su prezentirane na konferenciji uz održane mnogobrojne seminare, radionice i okrugle stolove.

U Republici Hrvatskoj nositelj istraživanja EUROSTUDENT VI bilo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja, koje u ovom istraživanju sudjeluje od 2010. godine. U ime Republike Hrvatske na konferenciji su sudjelovali članovi istraživačkoga tima prof. dr. sc. Ivan Rimac i doc. dr. sc. Jelena Ogresta, te predstavnice Ministarstva Ana Tecilazić Goršić, načelnica Sektora za razvoj visokog obrazovanja i Marina Crnčić Sokol, voditeljica Odjela za strategiju i razvoj visokog obrazovanja.