Održavanje drugog Europskog tjedna vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju

Ministarstvo znanosti i obrazovanja najavljuje drugi Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju, koji će se na razini Europske unije održati od 20. do 24. studenoga 2017. godine, s ciljem predstavljanja brojnih mogućnosti koje nudi strukovno obrazovanje i osposobljavanje mladim ljudima i odraslima kako bi otkrili svoje talente i razvili specifična znanja i vještine za radna mjesta današnjice, ali i sutrašnjice.

Republika Hrvatska je na prošlogodišnjem te ujedno i prvom Europskom tjednu vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju zauzela treće mjesto na području Europske unije po broju organiziranih događanja u navedenom tjednu, čime je dokazala da je strukovno obrazovanje prioritet na dnevnom redu javnih politika. Stoga vas pozivamo da se i ove godine aktivno uključite i svojim događanjima i aktivnostima date doprinos Europskom tjednu vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju te podizanju svijesti o mogućnostima i važnosti strukovnog obrazovanja i osposobljavanja te njegovoj promociji kao prvom izboru u odabiru karijere.

Informacije vezane uz sudjelovanje na drugom Europskom tjednu vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju moći ćete pronaći na sljedećoj poveznici.

Ove godine jedna od aktivnosti koja predstavlja izvrsnost u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju bit će i #CedefopPhotoAward, međunarodno natjecanje koje provodi agencija Europske unije, Europski centar za razvoj strukovnog obrazovanja i osposobljavanja (CEDEFOP). Zadovoljstvo nam je pozvati učenike svih dobnih skupina uključenih u strukovno obrazovanje, da sudjeluju u CEDEFOP-ovom natjecanju s izradom serije fotografija kojima će predstaviti svoje iskustvo u svijetu strukovnog obrazovanja. Važno je naglasiti da različiti timovi učenika mogu predstavljati istu ustanovu. Rok za podnošenje prijava je 15. srpnja 2017. godine. Pravila i procedure natjecanja možete pronaći na sljedećoj poveznici.

Nagrada najboljem timu bit će dodijeljena 24. studenoga 2017. godine na završnom događanju Europskog tjedna vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju u Bruxellesu.

Uključite se sa svojim aktivnostima u drugi Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju te međunarodno natjecanje u organizaciji CEDEFOP-a u sklopu istoga te otkrijete svoje talente i u 2017. godini.

Želimo vam puno uspjeha!