Otvoren natječaj „Tenure Track Pilot program“

Okvirni sporazum između Saveznog vijeća Švicarske i Vlade Republike Hrvatske o provedbi Švicarsko-hrvatskoga programa suradnje na smanjenju gospodarskih i socijalnih nejednakosti u sklopu proširene Europske unije definira opće ciljeve Švicarsko-hrvatske suradnje.

Cilj programa je pružanje potpore uspostavi karijere izvrsnih mladih znanstvenika u osnivanju neovisne istraživačke grupe te stjecanju uvjeta i sposobnosti za buduće zapošljavanje. Ovaj program za izvrsne mlade znanstvenike predstavlja novi model razvoja karijere na temelju jasnih i međunarodno konkurentnih i, što je još važnije, međunarodno usporedivih kriterija utemeljenih na zaslugama.

Financirat će se 4 - 5 neovisnih istraživačkih grupa.

Rok za prijavu: 3. srpnja 2018. (13.00 h, CET).

Predregistracija je obvezna.

Prije prijave na natječaj potrebno je napraviti predregistraciju. Rok za predregistraciju je 20. svibnja 2018. godine (13.00 h, CET).

Istraživačka područja: Biomedicina i zdravstvo, biotehničke znanosti, tehničke znanosti i prirodne znanosti te interdisciplinarni prijedlozi.

Glavni istraživači: Znanstvenik bilo kojeg državljanstva u ranoj fazi razvoja karijere.

Najveći iznos po projektu: 900.000 CHF do 1.100.000 CHF ili od 6.194.117 HRK do 7.570.587 HRK

Trajanje financiranja projekta: 5 godina

Okvirni početak projekta: siječanj 2019. godine

Jezik: Svi dokumenti dostavljaju se na engleskome jeziku.

Sva pitanja dostavljaju se isključivo na engleskome jeziku na e-mail adresu: ttp@hrzz.hr

Zaprimljeni upiti, kao i odgovori, bit će objavljeni na mrežnim stranicama Zaklade.

 EPP sustav trenutno je u pripremi te će se prijave moći podnijeti uskoro. Moguće je registrirati se kao korisnik u EPP sustavu, a sva natječajna dokumentacija dostupna je na mrežnim stranicama Hrvatske zaklade za znanost.