Predstavljanje rezultata javnog savjetovanja u sklopu srednjoročne evaluacije programa Obzor 2020. i Nacrta stajališta Republike Hrvatske o novome Okvirnom programu EU-a za istraživanje i razvoj za razdoblje nakon 2020. godine

Pozivamo Vas na predstavljanje rezultata javnog savjetovanja u sklopu srednjoročne evaluacije programa Obzor 2020. i Nacrta stajališta Republike Hrvatske o novome Okvirnom programu EU-a za istraživanje i razvoj za razdoblje nakon 2020. godine (FP9). Predstavljanje i javna rasprava o navedenim dokumentima održat će se u četvrtak, 14. rujna 2017. godine, s početkom u 13 sati, u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, Donje Svetice 38, Zagreb, u multimedijalnoj dvorani.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja prikupilo je anketnim upitnikom u razdoblju od 27. travnja do 15. svibnja 2017. godine iskustva i prijedloge hrvatskih znanstvenika i drugih dionika u sustavu znanosti za unapređenje dosadašnjeg sudjelovanja u programu Obzor 2020., ali i prijedloge za promjene u razdoblju nakon 2020. godine.

Na temelju rezultata navedenoga upitnika i drugih pokazatelja o rezultatima sudjelovanja hrvatskih institucija u aktivnostima i akcijama u sklopu programa FP7 i Obzor 2020., Ministarstvo je uz pomoć članova Programskog odbora za Obzor 2020. izradilo Nacrt stajališta Republike Hrvatske o novome Okvirnom programu EU-a za istraživanje i razvoj za razdoblje nakon 2020. godine (FP9).

Pozivamo Vas da sudjelujete na ovom predstavljanju i date svoj doprinos izradi konačne verzije navedenog stajališta te da nam svojim prijedlozima pomognete kako bismo na što bolji način organizirali sustav potpore postojećim i budućim korisnicima Obzora 2020. i novoga Okvirnog programa.