Portugal

Portugal

Bilateralna obrazovna i znanstvena suradnja s Portugalskom Republikom ostvaruje se na temelju sljedećih međunarodnopravnih akata:

  1. Ugovor između Republike Hrvatske i Portugalske Republike o suradnji na području kulture, prosvjete i znanosti, potpisan u Lisabonu, 14. travnja 1998.
  2. Program suradnje između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Portugalske Republike u području jezika, obrazovanja i znanosti, kulture, sporta i mladih za 2014. - 2017., potpisan u Lisabonu, 21. studenoga 2014. godine

  3. Memorandum o suglasnosti između Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske i Ministarstva obrazovanja i znanosti Portugalske Republike o suradnji u područjima znanosti i tehnologije, potpisan u Zagrebu, 26. svibnja 2015. godine

STIPENDIJE

Institut Camõessvake godine dodjeljuje stipendije namijenjene studentima portugalskog jezika i književnosti za sveučilišni diplomski studij, poslijediplomski studij te ljetne tečajeve. Natječaj za stipendije provodi katedra za portugalski jezik i književnost pri Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.