Portugal

Portugal

Bilateralna obrazovna i znanstvena suradnja s Portugalskom Republikom ostvaruje se na temelju sljedećih međunarodnopravnih akata:

  1. Ugovor između Republike Hrvatske i Portugalske Republike o suradnji na području kulture, prosvjete i znanosti, potpisan u Lisabonu, 14. travnja 1998.
     
  2. Program suradnje između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Portugalske Republike u području jezika, obrazovanja i znanosti, kulture, športa i mladih za razdoblje 2018. - 2021., potpisan 11. svibnja 2018. godine u Lisabonu
     
  3. Memorandum o suglasnosti između Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske i Ministarstva obrazovanja i znanosti Portugalske Republike o suradnji u područjima znanosti i tehnologije, potpisan u Zagrebu, 26. svibnja 2015. godine

STIPENDIJE

Institut Camões svake godine dodjeljuje stipendije namijenjene studentima portugalskog jezika i književnosti za sveučilišni diplomski studij, poslijediplomski studij te ljetne tečajeve. Natječaj za stipendije provodi katedra za portugalski jezik i književnost pri Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.