Velika Britanija

Velika Britanija

Bilateralna obrazovna i znanstvena suradnja s Ujedinjenim Kraljevstvom Velike Britanije i Sjeverne Irske ostvaruje se na temelju sljedećih međunarodnopravnih akata:

1. Ugovor o kulturnoj, prosvjetnoj i znanstvenoj suradnji između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, potpisan u Zagrebu, 21. veljače 1996. godine

STIPENDIJE

Stipendije za istraživanje na britanskim sveučilištima

Svake godine u prosincu raspisuje se natječaj zaklade "The British Scholarship Trust" za znanstvene novake i asistente s visokih učilišta i znanstvenoistraživačkih instituta u Republici Hrvatskoj za dodjelu stipendije za znanstveno istraživanje na britanskim sveučilištima u trajanju od 1-3 mjeseca.

Prednost imaju kandidati koji nisu provodili znanstveno istraživanje u inozemstvu, a detaljnije informacije mogu se pronaći na internet stranicama zaklade "The British Scholarship Trust".

Stipendije za studij ili istraživanje na britanskim sveučilištima

Stipendije se dodjeljuju u sklopu tri programa:

OSI/FCO Chevening Scholarships - University Of Cambridge,
OSI/FCO Chevening Scholarships - Universities of Oxford & York,
i
OSI/Staffordshire University MPhil/PhD in Economics.

Tekstovi natječaja i prijavni obrasci dostupni su na stranicama Nacionalnog internetskog portala o stipendijama. Institut za razvoj obrazovanja administrira navedene programe stipendiranja u Hrvatskoj.