Zlato, srebro i dvije bronce hrvatskih informatičara na Europskoj juniorskoj informatičkoj olimpijadi

Mladi hrvatski informatičari ostvarili su izniman uspjeh na Europskoj juniorskoj informatičkoj olimpijadi koja je održana od 7. do 13. rujna u Sofiji u Bugarskoj. Hrvatski tim osvojio je zlatnu, srebrnu i dvije brončane medalje, a učenik Dorijan Lendvaj dobio je i priznanje za najmlađeg osvajača medalje na ovoj olimpijadi. Natjecanje je okupilo 89 učenika iz 22 europske zemlje.

Zlatnu medalju osvojio je Krešimir Nežmah, učenik 1. razreda XV. gimnazije u Zagrebu (završio OŠ Matije Gupca u Zagrebu), srebro je osvojio Patrik Pavić, učenik 8. razreda OŠ Ante Kovačića u Zagrebu, dok su brončane medalje osvojili Dorijan Lendvaj, učenik 8. razreda OŠ Popovača i Eugen Bošnjak, učenik 1. razreda XV. gimnazije u Zagrebu (završio OŠ Vjenceslava Novaka u Zagrebu).

U pratnji članova hrvatske juniorske informatičke reprezentacije bili su Nikola Dmitrović, prof. savjetnik, odgovorni voditelj, Adrian Satja Kurdija, stručni voditelj te Krešimir Malnar, član Međunarodnoga odbora Olimpijade (IOI International Committee).

Čestitamo hrvatskome timu na ovim vrhunskim rezultatima te im želimo puno uspjeha u daljnjem obrazovanju.